Toestellen
15 februari 2007 - Ron Smeets

Sagem heeft ook duurdere modellen

Toen Sagem enkele jaren geleden op de toestelmarkt verscheen was de Franse producent vooral bekend om haar goedkope, en vaak slechte, toestellen. Deze laatste bewering kan ik staven doordat ik ooit (1999!) informatie te zien kreeg waaruit bleek dat sommige modellen van Sagem een uitvalpercentage, binnen de eerste 6 maanden, van meer dan 30% hadden.

Hier in Barcelona toont Sagem onder andere de My800 en MyMobileTV toestellen die stuk voor stuk fraai vormgegeven zijn. Over de kwaliteit van de toestellen kan ik natuurlijk weinig zeggen, maar ik ga er van uit dat Sagem de problemen van een jaar of acht geleden nu wel te boven zal zijn.

Helaas lijkt de My800 serie (foto boven) voorlopig niet voor Europa bedoeld te zijn aangezien de toestellen voorzien zijn van WCDMA netwerk support.

De MyMobileTV is wel een GSM toestel, met 3G en DVB-H support, dus die mogen we wellicht in de tweede helft van dit jaar ook in Nederland verwachten.Gerelateerde links:
Motorola aast op Sagem?
Nieuwe simpele Sagem voor Vodafone
Vier nieuwe Sagem toestellen
Tennis GSM van Sagem
GSM voor surfers
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.