Nieuws
14 februari 2008 - Ron Smeets

Sagem: betaalbare functionaliteit en design

Ik moet eerlijk bekennen dat de naam Sagem in combinatie met mobiele telefoons bij mij nog altijd een belletje doet rinkelen dat zegt ‘goedkoop’ en ‘mindere kwaliteit’.

Dat komt vooral doordat ik enkele jaren geleden, toen ik nog niet blogde maar wel veel met mobiele telefoons te maken had als ICT manager en inkoper van onder andere mobieltjes bij een uitgeverij, diverse Sagem toestellen geprobeerd heb die destijds allemaal uitblonken in ultra cheap design en een gebrek aan degelijkheid.

Gelukkig geldt ook in dit geval dat ‘resultaten uit het verleden geen garantie geven voor de toekomst’.

Sagem pakt hier in Barcelona uit met eem aantal nieuwe toestellen die allemaal in de low- en mid-range categorie vallen (prijzen tot ca. 150 Euro) maar waarbij zeker niet beknibbeld is op het design en de functionaliteit.

Het resultaat is een assortiment toestellen die niet extreem duur zijn maar qua design en ‘looks’ zich wel kunnen meten met de duurdere concurrentie zoals Samsung, Sony Ericsson en LG. Ik laat Nokia bewust even buiten beeld omdat ik de degelijkheid van de nieuwe Sagem toestellen nog niet heb kunnen testen en Nokia toch vooral op dit gebied ook marktleider is, maar dit ter zijde.

Persoonlijk was ik op de Sagem stand nog het meest gecharmeerd van de My721x ‘So Ice’ (foto’s boven en hieronder), een toestel met een bijzonder fraaie vormgeving.

De ‘So Ice’ My721x is uitgevoerd in aluminium en heeft onder andere en 2 inch kleurendisplay, 3.2 megapixel camera, MP3 speler, FM Radio, microSD geheugenkaart en Bluetooth. Hij zal vanaf April in de winkels liggen.Gerelateerde links:
Eenvoudige Sagem musicphone met touch-keypad
Porsche GSM van Sagem
Sagem maakt goedkope toestellen voor Sony Ericsson
Kleinste Bluetooth headset ter wereld is van Sagem
Sagem heeft ook duurdere modellen
Motorola aast op Sagem?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.