Geruchten
15 september 2014 - Ron Smeets

Saffier glas was te breekbaar voor de iPhone 6

Voordat de iPhone 6 en 6 Plus gepresenteerd werden ging het hardnekkige gerucht dat Apple een, of beide, toestellen zou voorzien van saffier glas. Dat bleek uiteindelijk dus niet te kloppen.

Het gerucht gaat nu dat Apple wel degelijk van plan was om saffier glas te gebruiken maar dat tijdens de valtesten bleek dat het glas niet sterk genoeg was en dus te vaak brak. 

Met andere woorden; het saffier glas brak nog sneller dan het glas dat Apple al die tijd daarvoor gebruikte ;) Volgens IDC analist Danielle Levitas, leidden de testresultaten in combinatie met prijs van het duurdere glas uiteindelijk ertoe dat Apple besloot om defintief geen saffier te gebruiken.

Eem bron bij GT Advanced Tech meldde dat vooral de grootte van het display van de 5.5 inch iPhone tot problemen leidde bij valtests. Daarom heeft de Apple Watch wel gewoon een scherm van saffier glas. Volgens deze zelfde onderzoeker zou het besluit om geen saffier glas in de iPhone 6 te gebruiken pas in augustus genomen zijn. Een paar weken voor de presentatie van de iPhone 6 dus. Dat lijkt mij rijkelijk laat als je amper een maand later miljoenen toestellen op voorraad moet hebben, maar goed. 

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.