Nieuws
04 april 2013 - Ron Smeets

Safari nog altijd de meest gebruikte mobiele browser

Wereldwijd worden veel meer Android smartphones en tablets gebruikt dan iOS toestellen. Toch blijkt uit metingen van het gegenereerde internet verkeer dat de Apple Safari browser met afstand nog altijd de meest gebruikte mobiele browser is. 

De simpele conclusie die je daar uit zou kunnen trekken is dat iOS gebruikers dus veel meer mobiel internetten dan Android eigenaren. Ook als je het marktaandeel van andere Android browsers (niet de standaard versie dus) meetelt dan nog wordt Safari dubbel zoveel gebruikt dan alle andere browsers. Letwel, browsers als Opera Mini en Chrome worden ook gebruikt op andere type smartphones en tablets.

Safari had in maart een mobiel internet martktaandeel van 61.8%. De Android browser blijft steken op 21.9%, gevolgd door Opera Mini (8.4%), Chrome (2.4%) en Internet Explorer (2%). De volledige lijst met metingen van NetMarketShare staat hier

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.