Nieuws
16 oktober 2008 - Redactie MobileCowboys

Saab en Sony Ericsson gaan mobieltjes slimmer gebruiken

PERSBERICHT - Sony Ericsson en Saab slaan de handen ineen om de ‘in-car’ gebruikerservaring naar een hoger plan te tillen. De twee innovatieve bedrijven combineren het beste van twee werelden – de mobiele telecommunicatie- en de auto-industrie – en komen gezamenlijk met slimme oplossingen en vooruitstrevende technologie voor makkelijke communicatie in de auto en een verantwoord rijgedrag.

Het gebruik van mobieltjes tijdens het rijden moet in lijn zijn met de wetgeving en daarnaast een makkelijke manier vormen om onderweg contact te houden. Door middel van een open samenwerking met General Motors en Saab in het bijzonder, en door een compleet pakket aan autoaccessoires aan te bieden, plaatst Sony Ericsson de consument aan het stuur en wordt de gebruikerservaring in de auto gemaximaliseerd.

Tijdens de Paris Motor Show kunnen bezoekers zich vergapen aan het vooruitstrevende Scandinavische design, zowel in de geavanceerde modellijnen van Saab als in de nieuwste telefoonmodellen en -accessoires aangekondigd door Sony Ericsson.

Diverse Saab 9-3, 9-5 en 9-X modellen zijn uitgerust met Sony Ericsson autoaccessoires (waaronder de onlangs bekendgemaakte Bluetooth™ Car Speakerphone HCB-108) of volledig geïntegreerde boordcomputers, waarmee bezoekers een hoogwaardige in-car gebruikerservaring beleven met Bluetooth handsfree telefonie. Door deze aanvullende oplossingen met superieure audiokwaliteit kunnen mensen ook onderweg in contact blijven met vrienden, collega’s of familie. Bestuurders kunnen door hun telefoonboek bladeren en oproepen doen of beantwoorden, terwijl ze hun blik op de weg en hun handen aan het stuur houden.

De Bluetooth-technologie wordt door Sony Ericsson en Saab tevens optimaal benut voor de toekomstige ontwikkeling van geavanceerde communicatie tussen mobiele telefoons en auto's. De Saab 9-X Air wordt ter gelegenheid van de wereldpremière op de Paris Motor Show uitgerust met zeer geavanceerde connectiviteit. Sommige functies van de auto zijn op afstand bestuurbaar met de Sony Ericsson Xperia™ X1, wat zorgt voor een exclusieve mobiele gebruikerservaring dankzij de aanpasbare touchscreen-panels:

• Interieurverlichting bedienen
• Instellingen van de voor- en achterstoelen bedienen
• De auto afsluiten
• De achterklep openen
• De lichten in- en uitschakelen (knipperlichten, koplampen…)

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl