Nieuws
10 december 2018 - Luc Meijs

‘s Werelds eerste smartphone met een in display selfie camera Samsung Galaxy A8s ziet het daglicht tijdens het Samsung event in China

Samsung heeft tijdens hun event in China de Samsung Galaxy A8s aangekondigd, de eerste smartphone met een in screen selfiecamera. Tevens is het de eerste smartphone (van Samsung) met het nieuwe Infinity-O display. Buiten deze (nog) unieke feature beschikt de A8s over een nieuwe snelle processor, trippel achter camera's en behoorlijk wat werkgeheugen. Helaas is met dit toestel wel een einde gekomen aan een feature waar Samsung nog aan vasthield: de headphone jack is in dit model verwijderd.

3D design
 
De Samsung Galaxy A8s is gemaakt van een metalen frame met aan beide kanten glas, waarvan de achterkant volgens samsung ‘’3D glas’’ betreft. Het model zal in drie kleuren op de markt verschijnen: Gradient Black, Elves Blue en Aurora Green. Deze laatste kleur laat mij weer sterk denken aan de S6 Edge in het groen. Door het 3D glas aan de achterkant zal de kleur veranderen aan de hand van hoe licht hierop reflecteert. Een extra kleine ‘’touch for detail’’ zien we bij de trippel camera’s aan de achterkant. De middelste camera heeft namelijk een gekleurde ring om de lens heen, de kleur daarvan is natuurlijk gelijk aan de variant van het toestel zelf. Wat wel herkenbaar is aan het model is een USB C-poort en de Bixby button, samsung houdt vooralsnog vast aan hun eigen persoonlijke assistent ondanks alle kritiek op Bixby. De hoofdattractie van dit model is natuurlijk het Infinity-O display met daarin een onder het scherm liggende selfie camera. In de linkerbovenhoek is een redelijk, opvallend grote, ronde uitsparing te zien voor deze camera, deze techniek is een van velen om zo min mogelijk bezels te realiseren in een smartphonescherm. Of het een goede optie is die aanslaat bij de consument is nog maar de vraag, er zullen vast meer toestellen volgen die eenzelfde soort camera zullen implementeren, al dan niet op dezelfde plaats als deze van Samsung.
 

Tech specs en beschikbaarheid
 
De Galaxy A8s zal aangedreven worden door de nieuwe Qualcomm Snapdragon 710, een hoge middenklasse processor. Het toestel zal over 6 of 8GB aan RAM geheugen beschikken in combinatie met standaard 128GB opslag. Het scherm van de Samsung Galaxy A8s zal 6.4-inch worden met een resolutie van 2340 x 1080 pixels en hoewel Samsung dit zelf nog niet echt duidelijk heeft getoond, kwamen deze specificaties van de A8s reeds langs op de TENAA certificering. De trippel camera van de A8s zal bestaan uit een 24 megapixel f/1.7 hoofdcamera gepaard met een 10 megapixel telephoto lens met 2x optische zoom en een 5 megapixel f/2.2 sensor voor het Bokeh effect. De in screen selfie camera is een 24 megapixel variant. Verder zal dit model beschikken over een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel en een interne accu van 3300mAh. Bij de lancering zal het toestel op Android versie 8.1 draaien waar een update naar 9 niet uitgesloten lijkt. De officiële releasedatum voor het toestel is helaas niet duidelijk gemaakt, ook is niks zeker over de markt waar dit toestel verkocht gaat worden. Afwachten dus, voor de juiste prijs kan het nog wel eens een interessant kerstcadeau zijn rond deze tijd van het jaar.