Nieuws
25 augustus 2015 - Ron Smeets

S Pen kan de Galaxy Note 5 beschadigen

Misschien is het wel goed dat de Galaxy Note 5 voorlopig (en volgens Samsung wellicht helemaal niet) naar Europa komt. Het blijkt namelijk dat de nieuwe S Pen stylus het toestel kan beschadigen. Wanneer je het pennetje na gebruik niet precies, en goed om, terug in het toestel steekt dan kan dat vervelende gevolgen hebben.

Wanneer je de S Pen verkeerd in het toestel steekt dan bestaat de kans dat de sensor die moet detecteren dat het pennetje in het toestel zit kapot gaat. Bovendien zijn al gevallen bekend dat de S Pen daarna niet meer uit het toestel wil komen; ofwel shock en klem zit dus.

Dat lijkt een behoorlijke design error van Samsung, maar een beetje nuance mag wel. Het gaat namelijk alleen mis als je de S Pen achterstevoren in het toestel stopt. Met het 'dopje' eerst dus. Iets dat met een beetje opletten niet vaak zal gebeuren, maar toch.

Ars Technica nam de proef op de som en maakte onderstaande video waarin van het probleem. Zoal je kunt zien gaat de pen achterstevoren net zo makkelijk in de Galaxy Note 5. Hij komt er daarna alleen niet meer zo makkelijk uit ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.