Nieuws
04 maart 2009 - Ron Smeets

Rustgevende beelden uit Hannover

Ik had gehoopt dat ik vandaag beter nieuws te melden had uit Hannover maar helaas is het beeld op de tweede dag van de CeBIT niet veel anders dan gisteren. Veel lege stands, weinig bezoekers en griezelig stil.

Hopelijk wordt het de komende dagen toch nog wat drukker en wellicht dat dit weekend vele duizenden consumenten hun weg nog naar Hannover weten te vinden.

Voor nu moeten we het echter doen met nog meer 'rustgevende' beelden van 's werelds grootste computer en software beurs. . .

De standhouder die naast het California paviljoen stond had deze leuke vraag voor de Governator bedacht.
Haste-Schon-Vista1

Helaas hebben tot nu toe maar weinigen het kunnen zien want op het paviljoen van de staat California zelf was het ook akelig stil zoals de foto's hieronder duidelijk aantonen.
California-Cebit-a1
California-Cebit-b1
California-Cebit-c1
California-Cebit-Diner1
Gelukkig had de Californische hot dog stand en -diner wel wat te doen. OK het liep niet storm, maar er zaten in ieder geval mensen.

Hetzelfde gold voor de WebCiety verzamel stand. Ook daar waren tenminste enkele tientallen bezoekers te bekennen.
WebCiety-a1
WebCiety-b
WebCiety-Panel1

Nederland heeft dit jaar geen eigen paviljoen op de CeBIT. Gebrek aan beslangstelling van de diverse bedrijven door de crisis. Onze zuiderburen hadden wel nog genoeg bedrijven weten te verzamelen voor een eigen paviljoen. Helaas waren de bezoekers ook daar op de vingers van één hand te tellen.
Belgie-Paviljoen-Leeg1

Verder was zoals gezegd het beeld van de tweede dag niet veel anders dan de dag ervoor. Rust, lege ruimtes en stilte.
Hal-6-Stil1
CeBIT-Dag2-lege-ruimtes1
CeBIT-Dag2-stil1
CeBIT-Dag2-Rustig1
Hal-13-Stilte1
Eco-Stand-rust

Nog een gevolg van de crisis. Bij Panasonic, die wel nog steeds een Formule 1 team sponsoren, stond normaal altijd een F1 bolide. Nu kon ik aanvankelijk alleen twee wielen terugvinden op de stand. Echter, nadat ik de hoek omliep zag ik dat ze toch nog een halve (de goedkopere voorkant, zonder motor ;-)) F1 wagen meegenomen hadden ;-)
Panasonic-F1-Wiel
Panasonic-Halve-F1

Toch wil ik mijn laatste dag hier in Hannover afsluiten met een positief beeld. Lachende promotie dames ;-)
Lachende-Promo-Dames
Lachende-Promo-Dames-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.