Toestellen
10 juli 2008 - Ron Smeets

Russische Windows Mobile Smartphone, de RoverPC X7

Tussen alle iPhone geweld deze week heeft het Russische RoverPC haar nieuwste Windows Mobile Smartphone onthuld, de RoverPC X7.

Kijkend naar de specs kun je toch niet anders dan concluderen dan dat dit best een redelijk toestelletje is.

Om te beginnen heeft de RoverPC X7 een 3.2 inch QVGA Touschreen display, Windows Mobile 6.1 Professional besturingssysteem, WiFi, GPS en een 624MHz Marvell PXA310 processor.

Verder is het een quad-band GSM toestel met GPRS en EDGE support, een 2 megapixel camera (met video recording functie), Bluetooth, FM Radio, een 2.5mm headset aansluiting en multimedia speler. Het geheugen, 128MB ROM, 256MB RAM is uit te breiden met een microSD kaart.

Opvallend is ook de 3D User Interface die volgens de makers veel weg heeft van die van de HTC Touch Diamond. Hopelijk is ie niet even traag ;-). Op de demovideo hieronder zit de UI er in ieder geval best goed en snel uit. Eigenlijk is het enige gemis het gebrek aan 3G (UMTS/HSDPA) support.

Natuurlijk, met een 3.2 inch display en bovengenoemde specs zal dit niet de meest compacte en lichte Smartphone worden die we tot nu toe gezien hebben maar met 132 gram en 121x65.5x17 mm (hxbxd) valt dat nog alleszins mee.

De RoverPC X7 zal vanaf Augustus voorlopig alleen in de Rusland en de aangrenzende landen op de markt komen met een prijskaartje van zo'n 390 Euro. Mocht de fabrikant besluiten een 3G versie van deze Smartphone in (West) Europa uit te brengen dan denk ik dat die best succesvol zou kunnen worden, toch?Gerelateerde links:
Russische atleten met een gouden Samsung naar Beijing
HTC Touch Diamond officieel gepresenteerd
Design Smartphone van Russische 'afkomst'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.