Toestellen
24 augustus 2008 - Ron Smeets

Russisch mobieltje van 1 miljoen Euro

Dit is zeker niet de eerste mobiel die voorzien is van diamanten en dure glimmende materialen.

Deze Nokia-achtige GSM is afkomstig uit Rusland en heeft een prijskaartje van maar liefst 1.5 miljoen dollar. Door de gunstige dollarkoers komt dat neer op zo'n 1 miljoen Euro.

Opvallend is het feit dat de behuizing van het toestel, ondanks de extreme prijs, bestaat uit een combinatie van chroom en zilver waar je misschien materialen als (wit) goud en platinum zou verwachten.

Het prijskaartje lijkt dus vooral zo hoog te zijn geworden door het gebruik van de vele diamanten, en dan vooral de 5 karaats versie die in de 'joysick' (midden onder het display) verwerkt is.

Specs heb ik nog niet kunnen vinden, maar die zullen waarschijnlijk net zo tegenvallen als bij de meeste extreem dure mobieltjes. . .Gerelateerde links:
Een 'Nokia' van 18.000 Euro
Top 5 van duurste toestellen ter wereld
Vertu Constellation voor de 'kleine' beurs
Een GSM van 80.000 Euro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.