Entertainment
29 november 2008 - Ron Smeets

Russen in de rij voor 120 Nokia 5800's

Dit is een beetje pijnlijk voor de Finse fabrikant. Een poging om bij de lancering van de 5800 XpressMusic in Rusland ietwat van een gekte te creeren a-la iPhone of PlayStation 3 is namelijk een beetje in het gezicht van de Finnen geexplodeerd.

Wat is namelijk het geval. Nokia heeft enkele dagen voor de landelijke release een voorverkoop van het toestel in haar Moskouse Flagship Store georganiseerd.

Na afloop van die exclusieve voorverkoop werd een interne memo over het succes van de actie op het Mobile-Review forum geplaatst.

In die memo stond dat de actie een doorslaand succes was met camperende kopers, dagen voor de opening van de winkel, pogingen van wachtenden om elkaar om te kopen voor een betere plek in de rij etcetera. Daarnaast meldde de memo dat de voorraad 5800's binnen enkele minuten uitverkocht waren en dat hij daarom verwachtte dat het toestel populairder en succesvoller zou worden dan de iPhone.

Klinkt leuk en hoopgevend voor Nokia. Maar, wat er niet bij verteld werd is het feit dat vooraf ook al bekend was dat de winkel van Nokia in Moskou, toch een miljoenenstad van formaat, maar 120 exemplaren van de 5800 XpressMusic op voorraad had. Ow ja, en uiteindelijk bleken er 150 wachtenden in de rij gestaan te hebben. . .

Via: EngadgetMobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.