Entertainment
23 september 2012 - Ron Smeets

Russen betalen bijna 3000 Euro voor een iPhone 5

Vorig jaar sprak ik bij de lancering van de iPhone 4S in Oberhausen een achttal Russen die mij toen al vertelden dat ze de iPhones die ze daar gingen kopen (maximaal twee per persoon) 'thuis' met veel winst konden doorverkopen. Zoveel winst dat de vlucht vanuit Moskou, met acht personen dus, met twee verkochte toestellen al terugverdiend waren.

Dit jaar is dat niet anders. Een iPhone 5 16GB, die nog geen officiele Russische release datum heeft, levert daar tussen de 2200 en 3700 dollar op. Dat is dus ruwweg tussen de 1700 en 2850 Euro voor een toestel dat hier dus 'maar' 679 Euro kost.

Nu is het 'normaal' dat toestellen (en andere producten) die via het grijze importcircuit een land binnenkomen meer kosten dan de adviesprijs maar een factor 2.5 tot 5.6 is wel erg extreem. Dat zou ik er in ieder geval nooit voor uitgeven. Niet voor een iPhone en niet voor enig ander toestel, of gadget, dan ook.

Via: ABC News

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.