Nieuws
08 juli 2015 - Ron Smeets

Rusland start een campagne om het kieken van selfie's veiliger te maken Russen wordt gevraagd (dodelijk) gevaarlijke selfie situaties te vermijden

We maken allemaal wel eens een selfie. Sommige veel vaker dan anderen, maar het kieken van jezelf op bijzondere, vreemde of onverwachte plekken, al dan niet samen met andere personen, is populair. Helaas leidt dit soms tot gevaarlijke situaties en zelfs (dodelijke) ongelukken; met name door onoplettendheid, maar ook doordat de selfie-makers op gevaarlijke plekken en zich in de meest krampachtige poses moeten wringen om de perfecte selfie te kunnen kieken.

In Rusland is de overheid, ingegeven door een aantal (dodelijke) ongevallen, nu gestart met een campagne om het maken van selfies veiliger te maken. Dat gebeurt niet alleen met tekstuele meldigen, maar ook door middel van een aantal 'verkeersborden' warop de gevaarlijke situaties uitgebeeld worden. Het spreekt voor zich dat het maken van een selfie tijdens het rijden afgeraden wordt, maar er worden nog veel meer waarschuwingen gegeven. Denk aan selfie's met een aanstormende trein op de achtergrond of op een hoogspanningsmast. Maar ook selfie's met wilde dieren worden afgeraden. Ronduit hilarisch vind ik de waarschuwing om geen selfie's te maken met wapens.

Hieronder een overzicht van alle 'selfie waarschuwingen' die de Russische overheid ingesteld heeft. Vooralsnog worden er geen bekeuringen uitgedeeld wanneer iemand deze waarschuwingen in de wind slaat, al denk ik wel dat het maken van een selfie achter het stuur ook in Rusland strafbaar zal zijn omdat je dan hands-on handelingen met een smartphone verricht.

Bron (Russisch), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.