Toestellen
23 maart 2015 - Ron Smeets

Ruim een kwartier met de Samsung Galaxy S6 (video) Glas van de camera bleek erg kwetsbaar

Zelf verwacht ik deze week mijn Galaxy S6 edge test exemplaar te ontvangen. Dat betekent dus dat ik enkele dagen daarna mijn eerste serieuze beoordeling, anders dan een eerste indruk, van het nieuwe Samsung vlaggenschip met jullie kan delen.

Intussen kwam ik onderstaande video van ruim een kwartier tegen. Daarin wordt de Galaxy S6 besproken. Uiteraard komen het vernieuwde design en het mede daardoor ontbreken van een microSD geheugenkaart en verwisselbare accu uitgebreid aan de orde. Maar opvallend is de ervaring die de Android Authority reviewer had met de camera. Tijdens het filmen stond het toestel rechtop toen het door de wind omver geblazen werd en op de camera viel. Een val van amper 20 centimeter maar wel al met desastreuze gevolgen voor het glas van de camera. Dat brak namelijk en lijkt dus niet zo sterk als Samsung zelf zegt. Iets om rekening mee te houden als ik met de Galaxy S6 edge aan de slag ga.

Verder komt de Galaxy S6 er in onderstaande videoreview best goed vanaf. Ok, het scherm is wat overgevoelig, maar het toestel is razendsnel; geen 'TouchWiz 'lag' meer; en de positie van de speakers on de onderzijde is ook een hele vooruitgang ten opzichte van vorige modellen. Het uithoudingsvermogen van de accu valt echter toch wat tegen. Enfin, kijk zelf maar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.