Nieuws
07 november 2012 - Ron Smeets

Ruim 900 KPN medewerkers krijgen een Lumia 920 of 820

Nokia en KPN hebben in Nederland een deal gesloten waarbij ruim 900 Sales en Marketing medewerkers voor de Zakelijke Markt van de provider uitgerust zullen worden met een Nokia Lumia 920 of een Lumia 820.

Nokia hoopt hiermee de populariteit, onder zakelijke gebruikers, van Windows Phone 8 te vergroten. Of, zoals ze het zelf verwoorden in het persbericht (zie hieronder): 'het derde ecosysteem aan te jagen'. Het zal mij vooral benieuwen hoeveel zakelijke klanten KPN in de komende maanden naar Windowd Phone 8 al proberen te praten. 

Ik hoop in ieder geval dat deze samenwerking tussen Nokia en KPN Zakelijke Markt geen al te negatieve gevolgen zal hebben voor de onafhankelijkheid van het advies dat de 900 medewerkers aan hun (potentiële) klanten gaan uitbrengen. Windows Phone 8 zal hoe dan ook meer gepromoot gaan worden door KPN. Goed voor  Microsoft en Nokia. Of het KPN ook meer (zakelijke) klanten gaat opleveren? Dat zal de tijd moeten leren.

Het persbericht:
KPN Zakelijke Markt sluit samenwerking met Nokia 

Derde ecosysteem aangejaagd,negenhonderd Marketing & Sales-medewerkers uitgerust met Nokia Lumia

Amsterdam, 7 november 2012 – Nokia Nederland en KPN Zakelijke Markt zijn een belangrijke samenwerking aangegaan om gezamenlijk een substantieel aandeel te realiseren voor Windows Phone 8. KPN rust bovendien de Marketing & Sales-medewerkers van de Zakelijke Markt uit met de Nokia Lumia 920 en 820. Ruim negenhonderd medewerkers ontvangen deze nieuwe Nokia Lumia-smartphone die draait op het besturingssysteem Windows Phone 8. Zo is KPN gegarandeerd van een flexibele, veilige en volledig geïntegreerde smartphone die het voor het gehele salesteam mogelijk maakt om makkelijk en veilig toegang te hebben tot het bedrijfsnetwerk: vanuit huis, onderweg of wanneer zij bij klanten zijn.

“Ons vertrouwen in Windows Phone groeit met de dag en de behoefte aan een derde ecosysteem dat niet alleen onze klanten meer keuze biedt, maar ons als bedrijf ook meer opties geeft, is evident. De naadloze integratie tussen Windows 8 en Windows Phone 8 doet een nieuw speelveld ontstaan, dat voor de zakelijke markt ontzettend interessant is. Voor ons als voorloper in Het Nieuwe Leven & Werken biedt deze integratie van Windows Phone 8 met zakelijke oplossingen als Microsoft Exchange, SharePoint en Lync gecombineerd met Office, de volledige desktopervaring op een smartphone. Wij zien dan ook volop kansen en verwachten die optimaal te benutten”, aldus John van Vianen, CEO van KPN Zakelijke Markt.

“We zijn verheugd over de samenwerking met KPN. Het onderstreept onze visie dat bedrijven en consumenten keuze willen en behoefte hebben aan een derde ecosysteem. De kwaliteit van de Nokia Lumia 920 en 820, de 4G LTE-mogelijkheden, Nokia’s gratis wereldwijde – al of niet offline – navigatie en de uitstekende 8,7 megapixel camera van het toestel zijn belangrijke aspecten voor een zakelijke gebruiker. In combinatie met het besturingssysteem Windows Phone 8 is dit absoluut de beste smartphone voor zakelijk gebruik”, zegt Sebastiaan van Silfhout, Managing Director Nokia Benelux.

Raul Pesch, Manager Operator Channel bij Microsoft, ziet veel mogelijkheden voor KPN, Microsoft en Nokia: “KPN en Nokia zijn beide strategische partners van Microsoft. Met Nokia Lumia-smartphones en het besturingssysteem Windows Phone 8 is KPN in staat een complete end-to-end oplossing te bieden aan zakelijke klanten die efficiënter willen werken en effectiever willen communiceren. Windows Phone 8 is een perfecte aanvulling op het uitgebreide aanbod dat KPN al biedt, zoals Office 365, Lync, Windows 8 en meer. Deze producten, de kennis en ervaring van KPN en het uitgebreide portfolio van oplossingen biedt ongekende integratie, een enorm gebruikersgemak en de flexibiliteit die past bij elk type bedrijf.” 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.