Nieuws
01 januari 2010 - Ron Smeets

Ruim 70 miljoen SMSjes in de nieuwjaarsnacht

Dat er ook dit jaar weer meer SMSjes verstuurd zouden gaan worden rondom de inluiding van het nieuwe jaar kan niet echt een verassing genoemd worden.

Vandaag maakten de drie grote providers, KPN, Vodafone en T-Mobile de 'exacte' aantallen bekend. In totaal stuurden we de afgelopen nieuwjaarsnacht tussen 22:00 en 04:00 uur meer dan 70 miljoen SMSjes. Een stijging van ca. 15% ten opzichte van een jaar geleden.

De meeste SMSjes werden verwerkt door KPN: 27.7 miljoen. Het netwerk van Vodafone kreeg 25.2 miljoen berichtjes 'voor de kiezen' en bij T-Mobile bleef dat aantal 'steken' op 17.5 miljoen SMSjes.

Opvallend is wel dat in België, waar veel minder inwoners en mobiele bellers wonen, maar liefst 96.1 miljoen nieuwjaars SMSjes verstuurd werden. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Belgische providers de SMSjes tellen die tussen 20:00 en 08:00 uur verstuurd worden. Dat geeft dus een ietwat vertekend beeld vergeleken met de Nederlandse 'rekenmethode'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.