Toestellen
03 augustus 2016 - Ron Smeets

Ruim 577 miljoen Android smartphones verkocht in de eerste helft van 2016 De Samsung Galaxy S7 Edge, J2 (2016) en Galaxy S7 zijn de drie best verkopende Android smartphones

In de eerste zes maanden van 2016 gingen wereldwijd ruim 577 miljoen Android smartphones over de toonbanken. Dat hebben de analisten van Strategy Analitics becijferd aan de hand van de kwartaalcijfers van alle fabrikanten.

Ten opzichte van een jaar eerder steeg het aantal verkochte Android smartphones met 25.1 miljoen, ofwel zo'n 4.6%. Opvallend is dat het aantal verkochte iOS toestellen in de eerste helft van dit jaar met 16% daalde ten opzichte van een jaar eerder. Apple verkocht in totaal 91.6 miljoen iPhones. In de eerste helft van 2015 waren dat er nog 108.7 miljoen.

in de Top 3 van best verkochte Android toestellen staan drie Samsung's; de Galaxy S7 Edge met 13.3 miljoen, gevolgd door de Galaxy J2 (2016) met 13 miljoen en de Galaxy S7 met 11.8 miljoen exemplaren. Qua marktaandeel betekent het dat 4.3% van alle verkochte Android Smartphones dit jaar een Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge is.

Overigens meldt Stategy Analytics ook nog dat de Top 3 posities van Samsung behoorlijk onder druk staan door de verkoopgroei van steeds populairder wordende Chinese smartphones zoals de Huawei P9, de Oppo R9 en de Vivo X7. Die toestellen doen het niet alleen goed in China maar worden ook daarbuiten steeds meer verkocht. Dat geldt natuurlijk met name voor Huawei.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.