Nieuws
19 juni 2012 - Ron Smeets

Ruim 5000 BlackBerry 10 Dev Alpha toestellen uitgedeeld

Sinds RIM in Orlando, tijdens Blackberry World, bekend maakte dat de fabrikant pas in de herfst van dit jaar haar eerste BlackBerry 10 toestel op de markt zal brengen is het redelijk stil geworden rondom de Canadese fabrikant. Veel meer dan een sneak preview van enkele (leuke) features en een ontwikkeltoestel waarvan de software nog lang niet final was, heeft RIM in Orlando immers niet laten zien.

Deze week maakte de Canadese fabrikant echter bekend dat er sindsdien al meer dan 5000 BlackBerry 10 Dev Alpha toestellen aan ontwikkelaars zijn uitgedeeld.

Of dat veel is kan ik niet zeggen. Daar heb ik helaas geen kijk op, maar volgens RIM zijn de meeste van de geplande BlackBerry 10 Jam sessies die de komende weken en maanden over de hele wereld (o.a. in New York, Berlijn, Barcelona en Londen) gepland staan inmiddels al 'uitverkocht'. Het lijkt er dus op dat ontwikkelaars in ieder geval wel in de rij staan om aan de slag te gaan met RIM's volgende OS en de ontwikkeling van apps daarvoor. Nu de consumenten nog ;-)) Het zal mij benieuwen of die vanaf oktober ook weer massaal de winkels in duiken voor een nieuwe BlackBerry.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.