Nieuws
24 oktober 2005 - Ron Smeets

Ruim 3mljn mobiele wanbetalers in Zuid Korea

Wij zijn nogal eens jaloers op de Zuid Koreanen. Ze krijgen de nieuwste toestellen altijd als eerste in de winkels en kopen die ook bijna wekelijks, zo lijkt het althans.

Het geld daarvoor moet natuurlijk ergens vandaan komen, ondanks dat de gemiddelde GSM daar minder kost dan een gemiddelde MP3 speler hier.

Een groot deel van de mobiele bellers denkt dat geld te kunnen vinden door hun mobiele telefoonrekening niet of te laat te betalen. Maar liefst 3 miljoen Zuid Koreanen hebben inmiddels een achterstand van minimaal 2 maanden bij hun Telco.

Binnenkort zijn wellicht heel veel van die toestellen die we hier niet kunnen kopen beschikbaar via eBay, afkomstig van Koreanen die dringend geld nodig hebben om de deurwaarders buiten te kunnen houden. Wie weet?!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.