Nieuws
03 mei 2009 - Ron Smeets

Ruim 15% minder mobieltjes in Q1 '09

Afgemeten aan de kwartaalcijfers van de grote fabrikanten is dit zeker geen verassing meer. Onder andere Nokia, Sony Ericsson en Motorola hebben al bijna een half jaar te maken met teruglopende verkoopcijfers.

Onderzoeksbureau IDC heeft berekend dat in het eerste kwartaal van 2009 wereldwijd 15.8% minder mobieltjes verkocht zijn dan over dezelfde periode een jaar geleden. In totaal werden in Q1 244 miljoen mobiele telefoons verkocht. In 2008 waren dat er nog 290 miljoen.

Opvallend is wel dat, ondanks alle slechte berichten uit de markt, het aantal verkochte Smartphones met 4% steeg.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.