Nieuws
30 juni 2008 - Ron Smeets

Ruim 100 miljoen Europeanen doen aan 3G

Volgens een onderzoek van Informa Telecoms and Media zijn er nu net iets meer dan 100 miljoen 3G (UMTS/HSDPA) abonnees in Europa, zo meldt The New York Times

Dat klinkt als een behoorlijk aantal maar als je bedenkt dat ons werelddeel in totaal zo'n 910 miljoen mobiele gebruikers telt dan valt het aantal, net 11.1%, eigenlijk nog wel een beetje tegen. Zeker als je bedenkt dat de providers de afgelopen 5 jaar miljarden geinvesteerd hebben in 3G netwerken en reclame campagnes.

Traditioneel lopen de Scandinavische landen voorop als het gaat om de marktpenetratie van 3G. Opvallend is echter ook het hoge aantal 3G gebruikers in Italië. Zowel in Noorwegen, Zweden als Italië ligt het aantal 3G abonnees boven de 25%.Gerelateerde links:
Aantal Mobile TV abonnementen in Frankrijk in de lift
Bijna 100 miljoen UMTS gebruikers wereldwijd
Grens van 100 miljoen 3G abonnees overschreden
Nu meer dan 50 miljoen 3G abonnees
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.