Nieuws
08 september 2009 - Casper de Zoete

Ruim 10.000 apps in Android Market

Vandaag heeft de Android Market de mijlpaal van tienduizend applicaties bereikt, volgens gegevens van de site Androilib. Uit dezelfde gegevens blijkt dat ruim 64 procent van de beschikbare apps gratis te downloaden is.

De Android Market werd ongeveer een jaar geleden geopend en stond in het begin alleen maar gratis applicaties toe. De Market zelf geeft geen informatie over het aantal beschikbare apps, maar via Androilib is wel het overgrote deel te bekijken. De verwachting is dan ook dat het werkelijke aantal apps iets hoger zal liggen.

Opvallend is dat de betaalde apps een grote inhaalslag maken de laatste maanden. Zij maken bijna 36 procent van de beschikbare applicaties uit en kosten meestal enkele euro's. Vorige week liet Google nog weten dat het in de volgende versie van de Android Market-applicatie meer de nadruk wil leggen op betaalde software.

De Android Market blijft overigens nog ver achter bij de App Store van Apple. Zo zouden Android-gebruikers gezamelijk ruim 40 miljoen euro hebben besteed in het afgelopen half jaar, tegen één miljard euro in de App Store.

Over de auteur: Casper de Zoete