Toestellen
02 november 2009 - Dennis De Vries

'Ruggedized': het betere gooi- en smijtwerk

Heerlijk overzichtelijk, de markt van 'ruggedized' telefoons. Samsung, Nokia en Sonim zijn de 'usual suspects' als je zwaar werk doet, ruige sporten beoefent of gewoon een kluns bent en regelmatig je telefoon in de wasbak laat vallen. Maar dan nog is er keuze uit drie toestellen. Bij BesteProduct.nl hebben we ze inmiddels alledrie in het rond mogen gooien en moeten concluderen: de ene stevige telefoon is de andere niet. Welk toestel krijgt de voorkeur van de Cowboys?

Sonim Xp3Sonim Xp3: Sonim is als fabrikant gespecialiseerd in het maken van stevige toestellen en heeft plannen om nog veel meer 'onbreekbare' mobieltjes op de markt te brengen. Door hun lompe, zware uiterlijk en onvoorwaardelijke garantie nodigen ze uit om er met een hamer op te hengsten. Doe dat dan ook gerust. Bekijk hier de Sonim XP3 Land Rover.

Samsung B2700Samsung B2700: lekker compleet voor als je een groot deel van je leven buiten doorbrengt. Vooral 3G is daarbij erg fijn. Als je tenminste niet te ver de ongerepte natuur in gaat. Moeders mooiste is het niet, maar hij kan zeker tegen een stootje. Bekijk de video review van de Samsung B2700.

Nokia 3720 ClassicNokia 3720: de jongste telg als het gaat om 'ruggedized' telefoons ziet er niet eens zo overdreven stevig uit. Alleen de dikke schroef die de batterijdeksel op zijn plaats houdt, verraadt dat je dit toestel rustig kan laten vallen. En dan nog eens. En nog eens. Bekijk de video review van de Nokia 3720.

Over de auteur: Dennis De Vries