Entertainment
09 oktober 2008 - Ron Smeets

Rubik's Cube op de iPhone

Ik ben van de generatie die begin jaren 80 de rage rondom de draaiende kubus met de gekleurde vakjes, beter bekend als de Rubik's Cube, als tiener volop heeft meegemaakt.

Zelf ben ik nooit verder gekomen dan een oplostijd van rond de anderhalve minuut (als ik het mij goed herinner ;)), terwijl het wereldrecord op dit moment in handen is van onze landgenoot Erik Akkersdijk: 7.08 seconden.

Sinds de kubus enkele jaren geleden opnieuw populair werd worden er weer kampioenschappen georganiseerd, en nu is er ook een iPhone versie zoals je in onderstaande video kunt zien.

Ik betwijfel echter of hiermee het huidige wereldrecord ooit gebroken zal gaan worden want echt soepel lopen doet de game, in deze video althans, nu ook weer niet.

Video via: DailyMobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.