Geruchten
22 augustus 2009 - Ron Smeets

Roze Samsung B3310 heeft een bijzonder numeriek keypad

De afgelopen weken draait de Samsung geruchtenmolen overuren. Het nieuwste resultaat daarvan is de ontdekking van de roze B3310, een toestel met een bijzondere form factor wat betreft het numerieke keypad. Of het echt handig in gebruik is zal moeten blijken.

De reden dat de numerieke toetsen aan de linker zijkant van het toestel geplaatst zijn heeft te maken met het slide-out toetsenbord waarover de Samsung B3310 ook beschikt. Eenmaal uitgeschoven wordt de positie van de numerieke toetsen ineens een heel stuk gebruiksvriendelijker.

Enfin, als de geruchten kloppen dan zal de Samsung B3310 binnenkort in Engeland al op de markt komen. In September zou het toestel ook in andere (Europese) markten geintroduceerd gaan worden. Het prijskaartje is nog niet bekendgemaakt (of uitgelekt). Een groot deel van de specs wel:
- 2.1 inch display (176x220)
- GSM en GPRS support
- Bluetooth
- 2 megapixel camera
- FM Stereo Radio, MP3 speler.
- microSD geheugenkaart optie

Samsung staat al geruime tijd bekend vanwege de vele toestellen die de Koreaanse fabrikant uitbrengt. Een strategie die de Koreanen hier in Nederland bepaald geen windeieren gelegd heeft. Kwa marktaandeel ligt Samsung inmiddels namelijk nek-aan-nek met Nokia. Beide fabrikanten hebben zo'n 33-35% van de Nederlandse mobiele toestelmarkt in handen.

Samsung-B3310-a Samsung-B3310-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.