Entertainment
07 mei 2014 - Ron Smeets

Rovio heeft nu ook een door 'Flappy Bird' geïnspireerde game

Sinds Flappy Bird verdween zijn er al heel wat klonen en andere vergelijbare spelletjes opgedoken van makers die het gat wilden opvullen dat het irritante vogelspelletje achterliet. Alsof er nog niet genoeg simpel ogende maar schier onoverwinnelijke en verslavende (mobiele) spelletjes zijn ;-)

De volgende maker die een op Flappy Bird geinspireerde game heeft gelanceerd is Rovio. Juist, de bedenkers van een van die andere verslavende spelletjes; Angry Birds. Om niet in verwarring te raken krijgt de nieuwe game de naam 'Retry'. Erg toepasselijk voor een verslavend, lastig te overwinnen, spelletje.

De trailer/teaser video toont wel dat Rovio er iets meer werk van gemaakt heeft dan de maker van Flappy Bird, voor wat betreft de mogelijkheden van het spel. Nah ja, bij Rovio werken ook iets meer ontwikkelaars.

http://www.youtube.com/watch?v=ta0SJa6Sglo

Bron (iTunes Store link)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.