Nieuws
17 oktober 2011 - Ron Smeets

'Rotte' Windows Phone 7.5 Mango's in omloop?

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik na bijna een maand nog geen last gehad heb van de meeste van onderstaande 'Mango' problemen die schijnbaar door meerdere gebruikers gemeld worden. Ik kan dus niet bevestigen, noch ontkennen, dat er 'Rotte' Mango's in omloop zijn.

Wellicht dat lezers die Mango ook al op hun Windows Phone toestel hebben staan daar, in de reacties, wat meer duidelijkheid over kunnen verschaffen. Lees hieronder welke problemen zoal gemeld worden en reageer als je er wel of geen last van hebt.

1. Keyboard verdwijnt. Dit probleem was schijnbaar al opgemerkt in een beta-release van Mango maar zou nog niet opgelost zijn. Tijdens het typen van tekst in een bericht, email of enig ander tekstveld kan het toetsenbord zomaar ineens verdwijnen. Ik heb hier zelf nog geen last van gehad.

2. Het toetsenbord zou in Mango minder accuraat reageren. Tijdens het typen verschijnt niet altijd de juiste letter. Ook hier heb ik nog geen last van gehad. Althans, ik kan niet zeggen dat het toetsenbord minder accurraat werkt ten opzichte van de vorige Windows Phone 7 versie. Ik 'zie' ook wel eens een verkeerde letter verschijnen, maar dat wijd ik vooralsnog toe aan de snelheid van typen op het virtuele toetsenbord.

3. De Live Tiles updaten soms niet. Dat heb ik wel gemerkt. Sporadisch duurt het langer voordat bij mij de Live Tile van mijn unified inbox bijgewerkt wordt. In een paar gevallen zag ik bijvoorbeeld in het standby scherm staan dat ik 23 (voorbeeld) nieuwe berichten had, maar als ik vervolgens naar het homescreen ging stond daar nog een ander getal, 9 bijvoorbeeld. Pas als ik de mailbox opende en weer sloot stond ook in de Live Tile ineens het getal 23.

4. Extreem datagebruik. Dit is een probleem dat al eerder een issue was bij Windows Phone 7. Diverse gebruikers melden nu echter dat het datagebruik bij Windows Phone 7.5 Mango soms verviervoudigd is. Ik heb hier nog niet op gelet maar ga dat zeker de komende dagen even doen.

5. Problemen met GPS fix. Ook dit wordt vaker gemeld maar ik heb er met mijn Optimus 7 geen last van. De GPS fix is doorgaans binnen een paar seconden gevonden.

6. Update accu status bij de Optimus 7 werkt niet altijd. Wanneer je de accustatus bekijkt en die staat, bijvoorbeeld op 54%, dan blijkt die bij sommige gebruikers na bijvoorbeeld een kwartier bellen of gamen daarna nog steeds 54% aan te geven. Ik heb dat zojuist bij mijn Optimus 7 even getest en ik had ook hier geen last van.

7. Bij de Samsung Focus zijn er problemen met de spraakbesturing. Die werkt niet altijd of helemaal niet. Daarnaast zou op hetzelfde toestel ook het display niet 'gelocked' worden als er gebeld wordt. Omdat het hier een specifiek toestel betreft ga ik er vooralsnog van uit dat dit geen algemeen Windows Phone 7 Mango problemen zijn.

8. Problemen met Zune; loopt vast als je een headset aansluit. Dit lijkt alleen te gebeuren bij bepaalde HTC HD7 exemplaren en is dus volgens mij (ook) geen algemeen Windows Phone 7 Mango probleem.

Kortom, er worden her en der, online, nogal wat Windows Phone 7 Mango problemen gemeldt maar ik heb ze nog niet kunnen ontdekken. Wie wel?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.