Nieuws
19 januari 2010 - Ron Smeets

Root toegang voor de Milestone

Goed nieuws voor de hackers en dhz-ontwikkelaars die graag zelf aan hun (smart)phone willen klungelen ;-) Een aantal hackers is er in geslaagd de Root toegang voor de Motorola Milestone open te breken.

Heb je een Milestone en wil je, op eigen risico natuurlijk, jezelf ook root toegang verschaffen tot het Android 2.0 apparaatje, dan kun je op dit forum binnenkort hulp en een gedetaillerde stappenhandleiding vinden. Ben je slim genoeg om het zonder te doen, dan vind je hier al een korte handleiding en de benodigde (zip)bestanden. Het zijn feitelijk maar vijf stappen, maar je moet natuurlijk wel een beetje lef en technisch verstand hebben ;-)

1. Hernoem het gedownloade zip-bestand naar 'update.zip' en kopier het naar de root van de microSD kaart van je toestel
2. Zet de telefoon uit
3. Start het toestel weer op met de camera- en aan/uit toets ingedrukt. Blijf die ingedrukt houden totdat /! verschijnt
4. Druk de volume- en cameratoetsen zo vaak in totdat 'Text' verschijnt
5. Flash update.zip

Tijdens het Flashen zal een ggf. foutmelding verschijnen. Je moet het toestel dan nog een keer flashen. Dit schijnt tot de 'normale' procedure van deze hack-actie te horen ;-) milestone-root

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.