Wearables
14 mei 2015 - Ron Smeets

Ronde Samsung smartwatch wordt een 'duikklok' model De draaiende rand rondom het slimme horloge herbergt diverse functies

Dat een van de volgens slimme horloges van Samsung een rond model wordt is geen nieuws. De Koreaanse fabrikant heeft dat zelf ook al enkele keren geroepen en ronde watchfaces zijn al opgedoken in de nieuwe Gear Watch SDK.

Uit informatie en afbeeldingen in die nieuwe SDK is gebleken dat de ronde Samsung smartwatch een zogenaamd duikklok model wordt. Dat is althans het eerst waaraan ik moest denken toen ik dit bericht zag. De rand rondom het slimme horloge kan draaien en herbergt bovendien diverse (handige) functies.

Zo kun je er mee door de diverse menu opties scrollen of functies te bedienen. Denk aan het inzoomen van foto's, het aanpassen van het volume of het scrollen door contacten. Maar er is ook een afbeelding te zien die er op duidt dat de roterende rand een toetsenbord functie heeft. Of dat heel handig is voor het reageren op berichten zal moeten blijken (als die functie er al in zit). Korte berichtjes (zoals WhatsApp) zal nog wel gaan, maar een email tikken lijkt me niet echt praktisch. De roterende rand met zijn verschillende bedieningsopties lijkt mij wel een erg handige toevoeging voor een smartwatch.

De ronde Samsung Gear Watch krijgt een scherm met een diameter van 1.18 inch en een resolutie van 360 x 360 pixels (305ppi). Verder wordt hij ook voorzien van diverse sensoren (acceleremeter, gyroscoop), een hartslagmeter, WiFi, GPS en, net als de Gear S, 3G netwerk support.

Aangenomen wordt dat Samsung de ronde Gear Watch, die mogelijk de naam Gear A mee krijgt, over enkele maanden in Berlijn, tijdens de IFA, zal onthullen; samen met de Galaxy Note 5.