Nieuws
30 maart 2007 - Ron Smeets

Ronaldo wil geld zien van BenQ Mobile

Tja, het feit dat je een van de grootste voetbalhelden van de jaren 90 inhuurt als ‘het gezicht’ van je product staat niet altijd garant voor succes.

Sterker nog, met BenQ Mobile lijkt het na het inlijven van Ronaldo alleen maar bergafwaarts gegaan te zijn, tot en met het uiteindelijke faillissement.

Helaas voor Ronaldo had BenQ Mobile ook nog niet alle vergoedingen aan hem betaald en nu zit hij dus in financiele problemen. Uhhm, dat zal toch niet?! Hoe dan ook, Ronaldo wil wel graag zijn geld nog zien en hij heeft er dus maar een advocaat achteraan gestuurd.

Helaas voor de voetbalster staat hij in de rij met nog een hele sloot aan schuldeisers die samen meer dan 1.2 miljard Euro claimen. Weinig kans dus dat Ronaldo nog iets van zijn geld zal gaan krijgen. Zijn advocaat verwacht echter nog zo’n 20% van het totale bedrag dat BenQ Mobile aan de Braziliaan verschuldigd is te kunnen binnenhalen. Maar dat zou ik als advocaat van een van de rijkste voetballers ter wereld ook zeggen (uurtje, factuurtje ;-))

De actie van Ronaldo is in Duitsland niet zo goed gevallen. In het algemeen denken de meeste Duitsers dat hij, met al zijn miljoenen, ook zonder het geld van BenQ Mobile wel zal overleven. Voor veel (ex) medewerkers van de deels Duitse toestelmaker ligt dat iets anders. Zij hebben geen werk meer en wachten ook nog op geld van hun voormalige werkgever.Gerelateerde links:
Ronaldo GSM van Siemens
Real Madrid GSM van Siemens in IKEA stijl
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.