Toestellen
14 juli 2005 - Ron Smeets

Ronaldo GSM van Siemens

Het voetbalseizoen begint pas weer over een maand of zo, maar de marketing molen draait natuurlijk gewoon door.

Siemens, hoofdsponsor van Real Madrid, doet met de CX65 'Ronaldo' een poging om een deel van de sponsorbedragen terug te verdienen via de fans van de Braziliaanse wondervoetballer.

Het toestel is fraai vormgegeven en heeft natuurlijk alle laatste technologische Cam- en Smartphone functie's aan boord.

De 'Ronaldo' Siemens zal echter niet in Europa te koop zijn. Siemens kiest voor een beperkte oplage die alleen in geselecteerde telecom shops in de Verenigde Arabische Emiraten te koop zullen zijn.

Rare jongens, die Duitsers (maar dat wisten we al).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.