Nieuws
26 oktober 2005 - Ron Smeets

ROKR ook afgeschoten door Wired

Nadat Motorola's iTunes phone al op diverse forums, review- en opiniesites uitgebreid afgekraakt en tot een zekere flop gebombardeerd is, trekt Wired deze week ook effe flink van leer tegen de ROKR.

Onder de kop: "You call THIS the phone of the FUTURE" prijkt de bekende ROKR reclame op de cover van het magazine.

Het artikel draagt diverse redenen aan waarom de ROKR geen succes is en ook niet zal worden. De meeste oorzaken zijn online ook al wel ge-uit door anderen zoals de moeizame samenwerking tussen Apple en Motorola, de 100-song limiet en de ellelange onderhandelingen met diverse Telco's over wie het toestel en iTunes in zijn netwerk zou mogen opnemen.

Opvallend is dat Wired de conclusie trekt dat de hoofdoorzaak voor het uitblijvende succes niet bovengenoemde en alom bekende tekortkomingen zijn, maar het gebrek aan innovatief design en functionaliteit.

Als voorbeeld noemt men enkele andere Musicphones zoals de Nokia N91, die overigens nog steeds niet te koop is, maar dit ter zijde.

Hoe dan ook, zoveel negatieve publiciteit als de ROKR te verduren krijgt kan natuurlijk nooit bijdragen aan een eventueel succes en wellicht moeten Apple en Motorola hun wonden likken en iets nieuws proberen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.