Nieuws
11 november 2005 - Ron Smeets

ROKR in de uitverkoop

Na alle slechte kritieken die de eerste iTunes GSM ten deel vielen blijkt nu ook in de praktijk dat de consument het niet echt ziet zitten met het 100-song iPod bel-ijzertje.

Leverancier Cingular heeft daarom de prijs van het toestel deze week met maar liefst 40% verlaagd, van 250 naar 150 dollar, in combinatie met een abonnement.

In de eerste weken werden er gemiddeld 83.000 ROKR's per week verkocht, tegenover gemiddeld een half miljoen RAZR's, Motorola's topmodel.

De slechte ontvangst van de ROKR had er al voor gezorgd dat het toestel in Europa een stuk goedkoper op de markt gezet is dan in de VS. Met een abonnement is ie al gauw voor niets te krijgen in onder andere Nederland en Groot Brittannie.Gerelateerde links:
Eerste reviews van ROKR en Nano
ROKR concurrent SE Walkman loopt hard
ROKR ook afgeschoten door Wired
Apple's Grote Nieuws: ROKR E1 en Nano
Madonna promoot iTunes phone
Mobiel muziekluisteren wordt populairder
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.