Nieuws
24 januari 2006 - Ron Smeets

Roep om Voice-controlled gadgets groeit

Een interessant artikel op News.com over de groeiende bezorgdheid van het handmatig bedienen van gadgets in een auto door de bestuurder spreekt over de steeds groter wordende noodzaak om onze gadgets met stembesturing te bedienen in de (nabije) toekomst.

Het gebruik van mobiele telefoons in auto's is in de meeste landen inmiddels wel aan 'handsfree' banden gelegd, maar de explosieve groei van navigatiesystemen, PDA's, MP3- en multimediaplayers met duizenden songs en clips en andere gadgets die we tijdens het rijden willen gebruiken, maakt het verkeer er niet veiliger op.

Het is een kwestie van tijd alvorens de overheden ook het gebruik van deze gadgets in auto's aan banden gaat leggen. Sommige autofabrikanten zijn daarom al op zoek naar oplossingen als de VoiceBox waarmee verschillende gadgets bediend kunnen worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd!Gerelateerde links:
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Verbod op lopend mobiel bellen ???
De iPod handsfree carclip
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.