Nieuws
04 maart 2007 - Ron Smeets

'Rode ogen' straks verleden tijd voor camphones?

Als het aan FotoNation, ontwikkelaars van software voor digitale camera's en -fotobewerking, ligt wel.

Men heeft daarvoor de zogenaamde 'Red-Eye Correction Technology' software ontwikkeld. Die doet eigenlijk datgene waar voorheen de 'voorflits' of het achteraf bewerken van de foto met bijvoorbeeld Photoshop voor nodig waren het voorkomen of wegwerken van de hinderlijke rode ogen op foto's.

FotoNation hoopt dat producenten van digitale camera's en camphones de software binnenkort in de firmware van de camera's gaat inbouwen.

Via: Engadget MobileGerelateerde links:
Eenvoudig camphone opnames sharen met Nakama
Lenscleaner voor Camphone
Flitser voor je camphone
One-Click online foto en videoalbum
Tips voor betere camphone foto's
'Fotograferen met je mobieltje' in het Engels
National Geographic maakt fotomobieltjesboek
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314