Nieuws
26 oktober 2010 - Ron Smeets

Rode Kruis zet SMS in om Cholera epidemie te voorkomen

De uitbraak van Cholera in Haiti is de zoveelste tegenslag voor de lokale bevolking sinds de verwoestende aarbeving die het land begin dit jaar trof.

Het internationale Rode Kruis doet er natuurlijk alles aan om de verspreiding van de Cholera epidemie te voorkomen. Een van de initiatieven die de organisatie daarbij inzet is het massaal versturen van SMS'jes met hygienische tips om besmetting met het Cholera virus te voorkomen.

Natuurlijk is er veel meer nodig om het Cholera virus een halt toe te roepen, maar het feit dat men op deze manier probeert de lokale bevolking van informatie te voorzien die er toe kan bijdragen om besmetting te voorkomen maakt het, wat mij betreft, een prima initiatief.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.