Accessoires
25 november 2006 - Ron Smeets

Robot 'verkoper' duurder dan advocaat

Ubiko is een robot wiens 'hoofd' er een beetje uitziet als dat van een kat en die je, als je in Japan woont, kunt inhuren om voor je te werken.

Binnenkort heeft Ubiko een bijbaantje als GSM verkoper in een Japanse telefoonwinkel. Hij is krap 1m13 hoog en heeft een ingebouwde beamer, infrarood sensoren en radiografisch bestuurbare armen. Zijn stem heeft wel wat weg van de robot uit Short Circuit, Johnny 5.

Overigens hoeft de normale Japanse werkende man of vrouw, van vlees en bloed, nog niet te vrezen voor z'n baan. Ubiko kost namelijk 395 Euro per uur. En dat is meer dan de gemiddelde advocaat!

Bron: Ubiko (Japans)Gerelateerde links:
Bluetooth Robotcam voor GSM
GSM met emoties
Japanse innovaties voorbeeld voor Europa
Mobiele voederbak voor huisdieren
Robot eekhoorn als mobiele secretaresse
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.