Accessoires
17 juli 2005 - Ron Smeets

Robot eekhoorn als mobiele secretaresse

OK, niet iedereen kan zich de luxe van een secretaresse perminteren die, naast honderden andere goede dingen, je binnenkomende telefoontjes screent op belangrijkheid.

Bovendien ben je regelmatig mobiel of in vergadering buiten de deur en dan is het al helemaal irritant als, midden in een presentatie, je GSM gaat omdat een of andere telemarketeer weer wat vragen wil stellen over je (in)koop gedrag.

Enfin, Dr. Stefan Marti van MIT Media Labs heeft, samen met een paar andere wizzkids, de Mobiele Eekhoorn uitgevonden.

Het beestje kan via bluetooth aan je GSM gekoppeld worden en neemt elk binnenkomend gesprek aan, op de momenten dat je dat nodig vindt natuurlijk.

Vervolgens screent hij het gesprek door te reageren op zaken als achtergrond geluiden, intonatie en volume van het gesprek. Bovendien probeert hij het gesprek ook op gang te brengen met enkele voorgeprogrameerde standaard zinnen.

Pas als ie het binnenkomende gesprek belangrijk genoeg vindt zal hij zich melden door met zijn pootjes te bewegen, zoniet dan schakelt de Eekhoorn het gesprek door naar je voicemail. Hoe heviger zijn poten bewegen, des te belangrijker is het gesprek.

Als ontvanger kun je dan bepalen of je het gesprek zelf voort wilt zetten of hem alsnog naar de voicemail wil doorschakelen, afhankelijk van welke poot je 'schudt'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.