Entertainment
17 oktober 2008 - Ron Smeets

Robocalls als verkiezings wapen

Paul Verhoeven bedacht ooit de RoboCop. De Amerikaanse presidentskandidaten McCain en Obama maken nu gebruik van zogenaamde RoboCalls waarbij honderd duizenden potentiele kiezers gebeld worden in de hoop dat ze na het beluisteren van een vooraf opgenomen boodschap besluiten voor de een of ander te kiezen.

Volgens Wired maakt vooral McCain gebruik van deze methode. Zijn campagne team heeft namelijk twaalf van dergelijke RoboCall acties gestart tegen vier van Obama.

Een van de ontvangers van een dergelijke boodschap heeft onderstaande video gemaakt toen zijn antwoordapparaat het verhaaltje van McCain afspeelde. Of dit nu de grote wending in de 'polls' zal teweegbrengen waag ik echter te betwijfelen.

http://www.youtube.com/watch?v=ManvViFZ4l4
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.