Nieuws
11 februari 2014 - Ron Smeets

Robin Mobile heeft nu ook zakelijke all-in abonnementen

Ruim een half jaar geleden was Robin Mobile de eerste telecom provider die een écht onbeperkt SIM Only abonnement op de Nederlandse markt introduceerde. Aanvankelijk een 'one size fits all' abonnement van 39,95 per maand, maar inmiddels kun je als klant al kiezen uit drie verschillende abonnementen, afhankelijk van je budget en voorkeuren (zoals maximale internet snelheid).

Vandaag introduceert Robin Mobile ook een zakelijke abonnementsvorm. Ook daar is het belangrijkste verkoopargument weer dat je écht onbeperkt kunt bellen, sms'en en mobiel internetten voor één vast bedrag per maand zonder 'n langdurig contract te hoeven afsluiten.

Het zakelijke abonnement van Robin Mobile kost 39,95 per maand (ex BTW). Feitelijk wil de protestprovider (zoals ze zich zelf noemt) hiermee duidelijk maken dat het onzin is dat de grote providers zakelijke klanten meer laat betalen voor dezelfde bel- en databundels dan particuliere abonnees.

Letwel, vaak hebben zakelijke abonnementen nog enkele voordelen zoals een reserve toestel, altijd de hoogst beschikbare internetsnelheid, gratis helpdesk en dergelijke. De vraag is natuurlijk hoeveel kleinzakelijke gebruikers (kleine ondernemingen en ZZP'ers) deze diensten daadwerkelijk nodig hebben. Ik ken heel veel 'kleinzakelijke' mobiele bellers die gewoon een particulier abonnement hebben en daar ook tevreden over zijn.

Hoe dan ook, het voordeel van de abonnementen van Robin Mobile, zowel zakelijk als particulier, is dat je nooit meer verrast wordt door een (hoge) naheffing omdat je een keer wat meer gebeld of mobiel gesurfd hebt. Als je daar waarde aan hecht, dan is dit een prima optie.

Een overzicht van de dienstverlening van Robin Mobile Zakelijk:
- Onbeperkt gebruik Mb’s, SMS en minuten voor en vast bedrag per maand
- Continu beschikbare gebruik specificatie (ook in de gratis app)
- Maandelijkse BTW factuurspecificatie
- Geen kredietwaardigheidscheck
- Kwalitatief hoogwaardig KPN 3G-netwerk
- Datasnelheid van maximaal 3,6 Mbps
- Overstappen vanaf huidige consumentenproducten is mogelijk
- Gratis nummerbehoud
- Tot 40 aansluitingen mogelijk per bankrekeningnummer

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.