Nieuws
09 februari 2006 - Ron Smeets

Roaming tarieven met maximaal 95% omlaag

Als het aan de EU ligt wordt het bellen met een mobieltje in het buitenland vanaf volgend jaar fors goedkoper.

De nieuwe richtlijnen die dan gaan gelden stellen dat een mobiele beller in het buitenland nooit meer per minuut zou mogen betalen dan wanneer hij met zijn eigen GSM op het netwerk van een andere provider in zijn eigen land belt.

In sommige gevallen betekent dat dus dat de roaming tarieven van providers uitkomen op 1/20e van het huidige niveau, ofwel een daling van 95%. Hoewel dat uitzonderingen zullen zijn kan iedereen die wel eens in het buitenland gebeld heeft met zijn of haar GSM simpel narekenen dat de tarieven van de providers die het niet zo bont maken ook een stuk voordeliger zullen worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.