Accessoires
07 september 2006 - Ron Smeets

RoamEO volgt huisdieren (en kids???)

Voor diegenen die hun hond of kat liever los laten lopen maar toch willen weten waar het beestje zich bevindt is de RoamEO wellicht een oplossing. Tenminste zolang Fikkie niet meer dan anderhalve kilometer (1 mijl om precies te zijn) van zijn baasje die de ‘tracking monitor’ vast heeft verwijderd is.

Het werkt vrij eenvoudig. De hond, kat of elk ander vrij lopend huisdier krijgt een speciale halsband omgehangen waarin een GPS locator zit. Die stuurt de locatiegegevens via die het van de satelliet ontvangt vervolgens naar het basis station dat zich dus wel binnen anderhalve kilometer van het huisdier moet bevinden.

Ik weet niet hoe groot die halsbanden zijn, maar volgens mij werkt de RoamEO ook goed in combinatie met kleine kinderen in een speeltuin. OK, toegegeven, zo’n halsband ziet er misschien wat streng en cru uit, maar toch. . .

De RoamEO kost 459 dollar voor de monitor met 1 halsband. Iedere extra halsband kost 159 dollar. Per basisstation kun je maximaal 3 halsbanden volgen.Gerelateerde links:
Volg je kinderen met een GPS telefoon
Loc8tor nog deze maand in Engelse winkels
De Loc8tor vindt vanalles en nogwat
Volg je post per SMS
LBS diensten populair in Europa
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.