Nieuws
06 januari 2006 - Ron Smeets

Ringtones voor je Auto

De Amerikaanse uitvinder Jack Conrad heeft op de CES de eerste D.O.C. Award (voor Design, Originaliteit en Creativiteit) gewonnen voor zijn idee om auto's te voorzien van ringtones waardoor het onder andere makkelijker wordt om 'm in een volle parkeergarage weer terug te vinden.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 dollar en het uitwerken van Conrad's idee tot een werkend en verkoopbaar product. Digital Innovations hoopt binnen nu en een jaar de auto-tones in de winkel te hebben liggen. Vooralsnog zet men in op een wereldwijde afzet van zo'n 35.000 exemplaren die ca. 20 dollar per stuk gaan kosten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.