Nieuws
22 april 2007 - Ron Smeets

Ringtones 'pushen' naar het toestel van de ontvanger

Om deze technologie verder te ontwikkelen en commercieel in de markt te zetten heeft een Californisch bedrijf zo'n zes en een half miljoen Euro opgehaald bij investeerders.

Wat is de bedoeling? Je kunt straks met de zogenaamde 'Push Ringer' applicatie zelf bepalen welke ringtone op het toestel van de ontvanger afgespeeld wordt op het moment dat jij belt.

Push Ringer is dus in staat om de ingestelde ringtone van de ontvanger te 'overrulen' en een eigen gekozen ringtone naar het toestel te 'pushen'. Hierbij kunnen zowel standaard audio- als ook video ringtones gebruikt worden.

Volgens The Raw Feed zorgt Push Ringer ervoor dat ringtones tot een viral product evolueren. Het feit dat de Warner Music Group een van de investeerders is lijkt dat deels al te bevestigen.

Klinkt leuk, maar ik denk dat er ongetwijfeld ook software zal komen, al dan niet standaard geintegreerd in toestellen door de fabrikanten, die de zogenaamde Push Ringer Tones kunnen tegenhouden.

Dat zal helaas ook wel nodig zijn, want ik zie de nieuwste vorm van telefoonspam alweer aan de horizon opduiken: Bedrijven die een Push Ringer Tone naar miljoenen GSM's sturen en na 1 keer rinkelen opleggen voordat er een verbinding gemaakt is, of ben ik nu te zeer aan het doemdenken?Gerelateerde links:
Ringtones zoals ze ooit bedoeld zijn
Experimentele ringtones
Luide telefoongesprekken en ringtones zorgen voor ergernis
Nieuw: Distones!!
Video ringtones service in Oostenrijk
Zing je eigen ringtone in
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.