Nieuws
28 januari 2007 - Ron Smeets

Ringtones op 12 in de Top 20 van meest irritante geluiden

Veel mensen vinden ringtones irritant. Dat hangt natuurlijk voor een groot deel ook af van welke ringtone gespeeld wordt, maar op zich valt het nog wel mee. Zo blijkt uit een Engels onderzoek.

De Engelse krant Metro heeft een lijst gepubliceerd met de 20 meest irritante geluiden, gebaseerd op een onderzoek van Professor Trevor Cox van de Salford University. Deelnemers aan het onderzoek konden kiezen uit 34 irritante geluiden.

Op 1 staat het geluid van iemand die overgeeft. Andere opvallende irritante geluiden zijn de scheet (7), een Tasmaanse Duivel (11) en snuffelen (16). De volledige Top 20:

1. Overgeven

2. Microphone feedback

3. Huilende baby's

3. Piepende remmen (o.a. treinwielen)

5. Piepende zaag

6. Viool

7. Scheet

7. Schreeuwende baby

9. Ruzie in Soap Opera (GTST)

9. Brommende electriciteit

11. Tasmaanse Duivel

12. Jankende Kat

12. Hoesten

12. RINGTONES

15. Piepende deur

16. Blaffende honden

16. Snuffelen

16. Nagels op een schoolbord

16. Piepend piepschuim

20. Boor van de tandartsGerelateerde links:
Nog meer irritante ringtones
Geluid tegen hangjongeren wordt ringtone
Kikker wint prijs voor meest irritante reclame
Crazy Frog in de ijskast?
Irritante wachtmuziekjes ook mobiel
Tips om GSM overlast te doorstaan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.