Nieuws
01 mei 2006 - Ron Smeets

Ringtones goede collectanten voor goede doelen

Steeds meer goede doelen vinden de weg naar ringtonen en andere mobiele ‘downloadables’ als aanvulling op hun reguliere vormen van collecteren.

Waar veel collectanten die met een ouderwetse ‘bus’ langs de deur komen steeds vaker geen gehoor krijgen of het moeten doen met 50 eurocent, blijken de online en mobiele ‘gevers’ regelmatig zonder blikken of blozen 5 Euro te betalen voor een ringtone of muziekclip die door een populaire artiest of band aan het betreffende goede doel gedoneerd is.

Daarnaast is het opzetten van een online (mobiele) donateuractie zoals het verkopen van ringtones een stuk eenvoudiger en goedkoper te realiseren dan een leger van collectanten die, voorzien van een collectebus en legitimatiebewijs de wijde wereld intrekken. Om over de logistiek van het verwerken van al het kleingeld nog maar te zwijgen.Gerelateerde links:
SMS campagne om water te sparen
GSM recycling succes voor goede doelen
Online veiling van gesigneerde GSM's
Ringtones voor het goede doel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.