Entertainment
08 januari 2009 - Richard Otto

Ringtones 2008

Door ontransparante abonnementen zijn betaalde ringtones tegenwoordig niet meer zo populair.  Helaas zijn er nog weinig goede legale alternatieven, waarmee je niet direct aan een betaald abonnement vast zit.

Nokia en Sony Ericsson komen dit jaar echter met een "all-you-can-eat mobile music service", waarbij je dus voor een vast bedrag onbeperkt ringtones, maar ook hele nummers via je mobiel mag gaan downloaden.

Uit onderzoek door Strategy Analystics blijkt dat 84% van de onderzochte consumenten hiervoor wel willlen betalen. We zullen zien, al ben ik van mening dat mobile content zeker de toekomst heeft in bijvoorbeeld een "all you can eat for $" of advertsing funded model. 

Realtones 2008 Uit onderzoek met de naam Ringscan van onderzoeksbureau Nielsen blijkt dat er echter nog wel genoeg ringtones worden verkocht. Volgens onderzoeksbureau Nielsen Company was de ringtone "Lollipop" van rapper Lil Wayne de best verkochte ringtone. Maar liefst 2,36 miljoen ringtones zijn er van dit nummer gedownload. Hier even het lijstje. 

1. Lil Wayne "Lollipop" 2.36 miljoen
2. T.I. "Whatever You Like." 1.62 miljoen
3. Flo Rida "Low"  1.6 miljoen,
4. Katy Perry "I Kissed a Girl" 1.13 miljoen
5. Usher "Love in This Club" 1.01 miljoen

Als je top 100 realtones bij elkaar optelt zijn er maar lieft 43.8 miljoen ringtones verkocht.

Polyphonic ringtones 2008
Polyfonische ringtones lijken hun beste tijd gehad te hebben. Top 100 van polyfonische ringtones bijelkaar is dan ook maar 5% van de totale verkochte ringtone,

Hier de top 3 Poly's:
1. Grupo Móntez de Durango's "Adios Amor Te Vas" 85.000
2. Koji Kondo's "Super Mario Bros-theme"  68.000
3. Henry Mancini's ""The Pink Panther Theme" 52.000 

Over de auteur: Richard Otto