Nieuws
21 september 2005 - Ron Smeets

Ringtone zoekmachine

Wel eens op zoek naar een ringtone die je niet kunt vinden? Dat zou nu verleden tijd moeten zijn, of toch niet?!

Search 'n Find Ringtones is een zoekmachine die de mobiele content van 4 grote providers geindexeerd heeft, MediaPlazza, Ringtonio, MobileMoney en Multivea Mobile. Naar eigen zeggen vertegenwoordigen die zo'n 80% van alle mobiele content die op het web beschikbaar is.

Los van de crappy vormgeving en het feit dat je bij iedere zoekactie weer moet aangeven of je een poly-, mono- of realtone zoekt en niet kunt aangeven 'geen voorkeur' waren de zoekresultaten van mijn 5 achtereenvolgende keuzes (The Doors, ELO en 3 songs van deze bands) ook niet echt indrukwekkend. Zie hier de resultaten van het zoeken naar polyfone ringtones van ELO.

Er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor de techneuten van Search 'n Find Ringtones en hopelijk verzinnen ze binnenkort ook een betere naam. Suggesties?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.