Nieuws
08 oktober 2008 - Ron Smeets

Ringtone van ruim een uur

De Japanse ringtone provider Dwango hoopt binnekort een vermelding in het Guinness Record Boek in de wacht te slepen met, naar eigen zeggen, de langste ringtone ter wereld.

Als je hem helemaal wilt beluisteren dan ben je ruim een uur zoet. Om precies te zeggen zelfs 61 minuten en 40 seconden.

Natuurlijk zul je het einde van de ringtone, als je hem als zodanig op je mobieltje zou instellen, niet vaak horen. Mocht het gesprek niet naar je Voicemail gaan dan breekt de provider het inkomende gesprek na zo'n anderhalve minuut wel af als het niet beantwoord wordt.

Helaas is de ringtone hier (nog) niet te downloaden want de dienst van Dwango is alleen in Japan verkrijgbaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.