Nieuws
11 mei 2006 - Ron Smeets

Ringtone leidt tot ruzie in Irakese parlement

Mocht er nog iemand zijn die twijfelt aan de stelling dat het in Irak nooit meer goed zal komen, dan moeten jullie dit maar eens lezen.

In het Irakese parlement is deze week een vechtpartij uitgebroken omdat een van de aanwezige afgevaardigden een Shi-itische ringtone had ingesteld op zijn mobiele telefoon. Toen deze afging (raar woord voor Irakese begrippen) ontstond er dus enige opschudding.

Op het moment dat de telefoon rinkelde werd deze door een van de bodyguards van de betreffende parlementariër bewaakt. De tegenpartij stuurde vervolgens ook een bodyguard om vriendelijk, doch dringend te vragen of de betreffende telefoon uitgezet kon worden.

Toen de telefoon later nogmaals afging brak er dus een ordinaire knokpartij uit. Gelukkig vielen er geen doden, wat voor een gemiddelde Irakese werkdag al bijzonder genoeg is.Gerelateerde links:
SMS draagt mede bij aan escalatie van cartoons
Vrouw stikt bijna in eigen GSM
SMS leidt tot steekpartij
Speciaal Moslim mobieltje
Islam werft ook per SMS
Ruzie over rechten Ringtoon in Rechtzaal
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.